Wie ben ik?

Hoi! Mijn naam is Willem en ik heb een grote passie voor koken. Door de jaren heen heb ik deze hobby ontwikkeld en ben ik me ook steeds meer bezig gaan houden met zelf maken van producten in plaats van kant en klare pakjes/zakjes. Wat al snel opvalt bij het kopen van kruidenmixen, currypasta's en andere kant en klare producten in de supermarkt is dat deze bijna allemaal ontzettend veel zout bevatten. Door het zelf maken van kruidenmixen en andere producten is het heel gemakkelijk om zout weg te laten en dit op andere manieren te compenseren. Het is immers zo dat in de meeste recepten zout wordt toegevoegd als smaakversterker en niet voor de smaak van het zout zelf. Best gek toch?

Waarom dan producten zonder zout?

Onderzoek wijst uit dat we gemiddeld elke dag anderhalf keer zoveel zout binnenkrijgen als nodig. Dit zorgt onder andere voor een hogere bloeddruk en hart&vaatziekten. Nu kun je niet in elk product om zout heen maar in kruidenmixen is het heel eenvoudig om zout weg te laten. Ik wil met mijn producten laten zien dat je dezelfde, of zelfs een betere smaak kunt ervaren met kruiden zonder zout. Het is in sommige recepten in het begin soms even wennen, dat geef ik eerlijk toe. Maar als je eenmaal ontdekt hoe je goed zoutloos kunt koken opent er een compleet nieuwe wereld.



De prijs van zout

Die kruidenmixen vol zout zijn vaak ook best prijzig terwijl zout zelf helemaal niet duur is. Het zorgt wel voor een hoop gewicht in het eindproduct en daardoor betaal je in de meeste gevallen dus veel te veel voor deze producten. Bij Saltless Taste betaal je daarmee een eerlijke prijs voor een eerlijk product.

Wat is mijn doel?

Het is mijn doel met mijn producten aan te tonen dat kruiden zonder zout je gerecht niet tekort doen maar juist verrijken. Ik hoop dat jullie opzoek gaan naar de echte smaak van de kruiden en dit ook in andere gerechten toe durven te passen! Gooi eens fajitakruiden door je kruidenboter, of aardappelkruiden over je vlees. Proef de smaken en durf zelf te freestylen!